Delphi Method Software

eDelphi 2020: managerin ohje 4: Delfoi-prosessin managerointi

 

MANAGERIN OHJE 4 https://youtu.be/ck7c4Cyae4w

Neljännessä vaiheessa operoidaan paneelin kanssa siinä vaiheessa, kun Delfoi-prosessi on jo käynnissä.

  1. Panelistien osallistumista voi seurata kohdassa Hallinnointi/Kyselykohtainen seuranta, jossa valitaan klikkaamalla seurattava kysely ja toisella klikkauksella pannaan vastanneet vastaajat aikajärjestykseen. Paneeliin osallistumista on mahdollista seurata Hallinnointi/Kutsu/Liitä käyttäjiä-kohdassa, jossa panelistit luokitellaan eri kategorioihin sen mukaan ovatko he hyväksyneet kutsun osallistua vai ei.
  2. Delfoi-managerilla on mahdollisuus editoida kommentteja ja vaikuttaa niiden esittämiseen. Selvää on että editointiin pitää olla hyvät syyt. Delfoi-kierroksen jossain vaiheessa halutaan esimerkiksi fokusoida keskustelua, jolloin osa keskusteluista piilotetaan keskustelun ajaksi. Epäasiallisia kommentteja voidaan myös piilottaa. Editointi tapahtuu kyselyyn vastaamistilassa, jossa hallinnoijalla on kolme muokkausmahdollisuutta: Piilota, Muokkaa ja Poista.
  3. Delfoi on iteratiivinen prosessi, jossa usein toteutetaan toinen tai kolmas kyselykierros, joiden sisällöt perustuvat siihen, mitä ja miten edellisellä kierroksella on vastattu. Jatkokierroksen toteutuksessa on kaksi perustekniikkaa. Toisessa kopioidaan edellinen kysely ja muokataan siitä uusi kysely. Näin toimitaan esimerkkitapauksessa, joskin jätetään  kyselyn muokkausvaihe näyttämättä. Toinen vaihtoehto on rakentaa kysely alusta alkaen samoin kuin ensimmäinenkin kierros.